Veel computergebruikers wachten juist bewust even af, omdat een nieuw besturingssysteem vaak last heeft van kinderziektes. Gemiddeld stopt Microsoft de ondersteuning van zijn producten na een jaar of tien. Voornamelijk omdat veel gebruikers in de tussentijd zijn overgestapt op nieuwere, betere versies van een programma. Na Windows 7 is dit wereldwijd het populairste besturingssysteem en het is nog in gebruik op minstens 500 miljoen computers. Windows XP is het zeer succesvolle besturingssysteem voor de pc dat dateert uit 2001.

Windows 7 Professional en Ultimate worden geüpgraded naar Windows 10 Pro. Schrijf u in voor onze gratis Plus nieuwsbrieven en aanbiedingen en maak kans op een Stella e-bike t.w.v. €1.999.U gaat hierbij akkoord met onze privacyvoorwaarden. Windows XP zal door het niet repareren van veiligheidslekken wel in de loop van de tijd steeds onveiliger worden.

En het heeft de volgende redenen voor het niet meer ondersteunen van IE en volledig te kiezen voor Edge. Maar op een of ander moment stopten we allemaal met het gebruik van Internet Explorer. We sprongen in het water en begonnen andere webbrowsers te downloaden, zoals Google Chrome of Firefox, die beloofden veel sneller te zijn. Ze leverden en we hebben nooit meer achterom gekeken – of liever gezegd, op dat gigantische blauwe “e” -pictogram met de gouden orbitaal geklikt. NordVPN is een van de beste VPN’s om online veilig en anoniem te blijven. Deze premium VPN biedt een geweldig beveiligingspakket en uitstekende snelheden.

MacBook Pro, IPad En Smart Keyboard Extra Scherp Geprijsd

Dit neemt onnodige ruimte in, vooral als je beschikt over de installatiemedia. Tijd om de bezem door de harde schijf te halen. Selecteer de harde schijf waarop Windows actief is en klik op OK. Na de eerste controle klik je op Systeembestanden opschonen en nogmaals op OK. In de lijst met resultaten zoek je naar Windows Update opschonen. Plaats een vinkje om te zorgen dat alle kopieën van updates via Windows Update netjes worden opgeschoond.

  • En ben dus nu ook in de problemen mijn verkenner werkt niet meer en de virusscan reageert ook niet meer.
  • Vul het e-mailadres van uw Microsoft-account in en klik op Volgende.
  • Als je Classic Shell installeert dan past het direct de weergave van het start menu aan in het vertrouwde Windows 7 start menu.

Naar aanleiding van dit artikel gaan wij ervan uit dat je alles ook wilt verwijderen, klik daar dus op. De lancering van een nieuw besturingssysteem is een uitstekend moment voor een frisse start. Gratis upgraden van Windows 7 of 8 naar Windows 10 kan op verschillende manieren, waaronder een clean install via een ISO of usb-stick. De browser laat nu alle downloads zien die met de browser zijn gedaan. Als het goed is moet het bovenste bestand de zojuist gedownloade driver zijn.

Oude Drivers Terugzetten

In die tijd kunt u uw computer niet gebruiken. Bij het upgraden van je oorspronkelijke Windows 7 of 8(.1) Pro-versie krijg je van Microsoft een universele activatiesleutel toegewezen. Die sleutel is de letterlijke sleutel tot herstel van je Windows Pro-versie.

Microsoft biedt die extra ondersteuning de komende drie jaar aan, maar alleen voor de zakelijke versies van Windows 7. Voor consumenten is de ondersteuning niet mogelijk. Wel moet je het vanaf dinsdag doen zonder beveiligingsupdates. Mochten er in Windows 7 ernstige fouten worden ontdekt, dan lost Microsoft die in principe niet meer op. Daarmee stel je jezelf bloot aan allerlei risico’s. Kwaadwillenden die de fouten misbruiken, kunnen mogelijk je gegevens stelen.